Neue unerwünschte Telefonnummern canli bahis siteleri
ATICS

Inici > Notícies > Darreres troballes arqueològiques a Argentona (Maresme)


Cercador

Darreres troballes arqueològiques a Argentona (Maresme)

Procés de documentació de l'estructura de fosa de la campana Juliana

08.06.2015

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Argentona i la propietat del solar, han promogut i finançat una intervenció arqueològica d’urgència per documentar les estructures arqueològiques descobertes amb motiu de les obres de construcció d’un nou edifici al carrer Torres i Bages núm. 2, a Argentona (Maresme), una finca confinant amb l’església de Sant Julià.

L’excavació arqueològica ha estat executada per l’empresa ATICS S.L., sota la direcció tècnica de l’arqueòloga Miriam Esqué Ballesta.

Les troballes arqueològiques d’interès singular aparegudes a la intervenció han estat les següents:

 • Tres estructures d’època romana, corresponents a dues sitges i una estructura indeterminada d’ on s’ha recuperat un motlle per a llànties del s. I- II dC, la qual podria tractar-se d’algun tipus d’estructura de combustión.

 • 18 inhumacions alt medievals (segles VIII-X) de diferents tipologies, predominant les de fossa antropomorfa.

 • 3 possibles estructures d’emmagatzematge o sitges, amb materials dels segles X- XI.

 • Les restes d’una construcció feta amb tapial caiguda dins el rebliment d’un fossat que envoltava l’església durant la Guerra Civil Catalana del segle XV (1462-1472)

 • Una estructura per a la fabricació d’una campana i el motllo de fosa de la campana Juliana del segle XVII (1690), la més emblemàtica en la història de la vila.

 • Murs de l’ antiga seu del Capítol de la Universitat d’ Argentona (segle XVII).