Neue unerwünschte Telefonnummern canli bahis siteleri
ATICS

Inici > Notícies > ATICS SL participa en la Tribuna d’Arqueologia 2014-2015: “Les darreres intervencions arqueològiques d’urgències a les Terres de l’Ebre”


Cercador

ATICS SL participa en la Tribuna d’Arqueologia 2014-2015: “Les darreres intervencions arqueològiques d’urgències a les Terres de l’Ebre”

Taula de conferenciants a la sessió de Tribuna

21.05.2015

Durant els últims anys el Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa ATICS SL, ha estat portant a terme una sèrie d’intervencions d’urgència en tot el territori català, segons regula la Llei 9/93 del Patrimoni Cultural Català. Les excavacions produïdes a les Terres de l’Ebre han posat de relleu el ric patrimoni arqueològic que encara conserva.

Les troballes de nous jaciments han abastat diverses cronologies des de l’edat del Ferro fins a les guerres Carlines. Tot i que les intervencions en alguns casos han estat molt migrades, hem pogut concretar les cronologies força bé.

En moltes d’aquestes intervencions arqueològiques han intervingut altres especialistes de disciplines afins, com ara antropòlegs, restauradors i documentalistes. Cada cop és més necessari treballar amb especialistes que coneguin perfectament el seu ofici, que aporten millores tant a camp com en els resultats finals de les intervencions.

La conferència s’ha realitzat al Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona), el dia 20 de maig de 2015.

Els conferenciants han sigut Núria Armentano, Francesc Busquets, Francesc Florensa, Lourdes Forcades, Agustín Gamarra, Damià Griñó, Miquel Gurrera i Iñaki Moreno i el moderador: el Sr. Ramon Ten, Cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya.