Neue unerwünschte Telefonnummern canli bahis siteleri
ATICS

Inici > Projectes > NOVA EDICIÓ DEL CURS DE PALEOPATOLOGÍA AL CONJUNT MONUMENTAL DEL CASTELL DE BESORA

Cercador

NOVA EDICIÓ DEL CURS DE PALEOPATOLOGÍA AL CONJUNT MONUMENTAL DEL CASTELL DE BESORA

IX CURS DE PALEOPATOLOGIA

Del 21 al 24 de juliol de 2016 se celebrarà a Santa Maria de Besora (Osona) la 9a edició del Curs de Paleopatologia, que enguany se centrarà en la Osteobiografia infantil, i està organitzat el GROB – Grup de Recerca en Osteobiografia, en col•laboració amb l’Hospital Universitari del Sagrat Cor de Barcelona i l’empresa ATICS SL.

En aquesta edició el curs s’enfoca en la Paleopatologia infantil un tema poc tractat en els textos paleopatològics i que significa un gran repte a nivell de diagnòstic. Es dóna també continuïtat amb la tipologia de curs iniciada en les edicions anteriors, i es dedicarà una part a l’excavació de les restes humanes que s’utilitzen durant el curs. Això proveirà als alumnes de certa experiència en el camp, a la vegada que aporta una gran información sobre les restes que els estudiants poden apreciar en les anàlisis de laboratori (tipus de terreny-conservació, relació amb altres restes, possibles efectes tafonòmics, etc).

El lloc escollit en aquesta ocasió per realitzar l’excavació és el Castell de Besora. El seu aïllament respecte a un nucli urbà i l’elevada utilització en èpoques històriques ofereix unes condicions idònies pel treball de camp.

 

Mapa de localització


Mostra un mapa més gran