Neue unerwünschte Telefonnummern canli bahis siteleri
ATICS

Inici > Notícies > ATICS SL coorganitza el “VIII Curs de Paleopatologia: “Traumatismes i lesions per violència”.


Cercador

ATICS SL coorganitza el “VIII Curs de Paleopatologia: “Traumatismes i lesions per violència”.

17.06.2014

Del 17 al 20 de juliol de 2014 se celebrarà a Santa María de Besora (Osona) la 8a edició del curs de Paleopatologia que organitza el GROB - Grup de Recerca en Osteobiografia de la UAB (http://grupsderecerca.uab.cat/grob/) en col • laboració amb l'Hospital Universitari del Sagrat Cor de Barcelona i l'empresa ATICS SL.

Els tres primers cursos (2000, 2002, 2004) van ser dedicats a la Paleopatologia en general, però a partir de la següent edició es van organitzar ia cursos monogràfics. Així, el 2006 el IV curs de paleopatologia va ser dedicat a Infeccions i tumors, el 2008 (V curs) a Malalties degeneratives i reumàtiques, el 2010 (VI curs) a Tafonomia i pseudopatología i el 2012 (VII curs) a patologia oral.

En aquesta edició, hem decidit orientar el curs cap a la Paleopatologia traumàtica i lesions per violència per l'alta incidència de lesions d'aquest tipus que s'han evidenciat en l'estudi de les restes òssies de les anteriors excavacions realitzades en els anys 2009, 2010 i 2012 . A la patologia traumàtica i en les lesions per violència, encara que tinguem una falsa impressió de la seva fàcil diagnòstic en algunes ocasions, es presenten lesions difícils de diferenciar de les lesions d'origen tafonòmic

Així mateix, volem continuar amb la tipologia de curs iniciada en les edicions anteriors, dedicant una part a l'excavació de les restes humanes que s'utilitzen durant el curs. Això aporta als alumnes una certa experiència en el camp, alhora que aporta una gran informació sobre les restes que els estudiants poden apreciar en les anàlisis de laboratori (tipus de terreny ↔ conservació, relació amb altres restes, possibles efectes tafonòmics, etc .).

El lloc escollit per realitzar l'excavació és el Castell de Besora. El seu aïllament respecte a un nucli urbà i l'elevada utilització en èpoques històriques ofereix unes condicions idònies per al treball de camp.