Neue unerwünschte Telefonnummern canli bahis siteleri
ATICS

Inici > Notícies > ATICS, S.L. excava a l'interior d'una cova a La Pobla de Lillet (Berguedà)


Cercador

ATICS, S.L. excava a l'interior d'una cova a La Pobla de Lillet (Berguedà)

Documents adjunts

foto tuta de saus vas

14.02.2014

La intervenció vingué motivada, per la troballa casual, per part d’uns espeleòlegs, d’un fragment d’un recipient de ceràmica feta a mà.

La intervenció arqueològica d’urgència promoguda pel Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya, i realitzada per l’empresa Atics, s.l., s’ha dut a terme entre els dies 3 i 7 de febrer d’enguany, a l’interior de la cova anomenada Tuta de Saus, al T.M. de La Pobla de Lillet.

La intervenció vingué motivada, per la troballa casual, per part d’uns espeleòlegs, d’un fragment d’un recipient de ceràmica feta a mà. Els autors de la troballa van lliurar el recipient al Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya que va iniciar una actuació, per tal de conèixer l’abast real de la cova, des del punt de vista arqueològic.

Així, la intervenció arqueològica ha permès recuperar un altre fragment de recipient, que probablement formaria part de la mateixa peça i que en aquest cas, havia quedat totalment concrecionat amb algunes estalagtites i estalagmites. També s’ha inspeccionat i prospectat la cova, a nivell superficial, per tal d’obtenir indicis d’ocupació humana.

I finalment s’ha excavat un petit sondeig, d’uns dos metres quadrats, en una de les plataformes de la cova, on s’han pogut recuperar diversos fragments de ceràmica i restes de carbons.

Tot i que a hores d’ara ens manca l’estudi corresponent, gràcies als materials ceràmics recuperats sembla que estem parlant d’una activitat puntual a l’interior de la cova durant l’edat del Ferro. Un cop obtinguts els resultats de les anàlisis de fitòlits i d’antracologia es podrà conèixer millor el tipus d’activitat i concretar-ne llur cronologia.

Actualment l’accés a la cova està mig tapat i obturat, fet que, sens dubte, ha contribuït a la preservació de tan preuat patrimoni.