Neue unerwünschte Telefonnummern canli bahis siteleri
ATICS

Inici > Notícies > ATICS SL realitza noves troballes arqueològiques a les Franqueses del Vallès (Camps de Can Viure)


Cercador

ATICS SL realitza noves troballes arqueològiques a les Franqueses del Vallès (Camps de Can Viure)

Restes de la UF 19 amb les sandàlies als seus peus

31.07.2013

Durant les tasques de seguiment arqueològic de les obres del Gasoducte Martorell-Figueres (ENAGAS) s’ha realitzat els treballs de delimitació i excavació del jaciment arqueològic de Camps de Can Viure (Les Franqueses del Vallès), dirigit per l’arqueòloga Ester Medina Guerrero.

Les excavacions arqueològiques als Camps de Can Viure han permès la localització de part d’una necròpolis datada en la tardo antiguitat, on s’han documentat 21 unitats funeràries de diversa tipologia, probablement articulades en relació amb algun tipus d’edifici religiós o d’ús funerari. Segons el tipus de continent es poden diferenciar:

1. Inhumació en fosa simple; 2. Fosses simples amb llit de tègules; 3. Fosses simples de planta rectangular o ovalada amb túmul de terra i pedres com a sistema de senyalització de la tomba; 4. Fosses amb tègules col·locades a doble vessant; 5. Formae o tombes d’obra de planta rectangular o trapezoïdal; i, 6. Tombes amb part d’una estructura formada per tègules, però sense restes antropològiques.

Entre les particularitats d’aquesta necròpolis cal destacar els deu individus localitzats en la UF 8 i la UF 19 on es localitzà la inhumació d’un infant amb les restes d’unes sandàlies als seus peus.

Els materials localitzats en els estrat d’amortització de les tombes que oferien diferents fases constructives no ofereixen resultats concluents, per tant, es poden datar entre els segles VI-VII dC. L’abandonament definitiu de la necròpolis es produeix entre finals del segle VII i el segle VIII dC.

Finalment, es localitzaren un canal excavat al terreny natural i un mur que conviu cronològicament amb la necròpolis, datant la seva construcció en el segle VI dC.