Neue unerwünschte Telefonnummern canli bahis siteleri
ATICS

Inici > Notícies > LA CARTA ARQUEOLÒGICA DE BARCELONA


Cercador

LA CARTA ARQUEOLÒGICA DE BARCELONA

Imatge incial del web.

04.10.2013

La carta arqueològica de Barcelona és un projecte (promogut per l’Institut de Cultura de Barcelona), ampli i interdisciplinar, que consisteix, a grans trets en l’inventari de tots aquells punts d’interès arqueològic de la ciutat. Actualment en són ja més de 3.000.

És a dir, hi podem trobar totes les intervencions arqueològiques, troballes o notícies realitzades a la ciutat, des de l’any 1835 i fins l’actualitat. També s’han situat tots aquells refugis antiaeris de la Guerra Civil Espanyola, que s’amaguen al subsòl de Barcelona. I a més també hi ha fitxes més genèriques que ens expliquen algun tema, com per exemple: la muralla romana, l’aqüeducte, el rec comtal, la Ciutadella borbònica...

Tota la informació, queda recollida a nivell tipològic i cronològic a través d’uns thesaures específics de la història de la ciutat, per tal de poder obtenir unes cerques que esdevinguin àgils i acurades. Així la informació es pot cercar per tipologies, cronologies, també per adreces o bé navegant pel plànol.

Tècnicament, la carta arqueològica és una única base de dades (dades alfanumèriques i cartogràfiques) que es relacionen en un Sistema d’Informació Geogràfica (SIG). La base de dades interactua amb dos entorns web diferenciats. El primer entorn és el de la gestió de la documentació (definició de l’estructura de les dades, tipologia de les dades, entrada de la informació,..) i el segon és el de la visualització en un entorn més gràfic i posicionat sobre el mapa de la ciutat, amb les funcions de cerca. És precisament aquest entorn, el que gràcies a l’aplicació de noves tecnologies, es pot anar ampliant i millorant dia rere dia.

Per tal de conèixer millor la Carta Arqueològica és millor que cliqueu aquí.